Privacy verklaring - GDPR

Wanneer u op een consultatie komt, dan worden uw naam-, adres-, medicatie- gewicht- en voedingsgegevens bijgehouden in een patiëntendossier. 

Als u telefonisch een consultatie aanvraagt of via email, dan stem u in dat deze gegevens bewaard worden. 

 

Deze gegevens worden onder een beveiligd wachtwoord opgeslagen om u zo goed mogelijk te beschermen. 

 

Deze gegevens zullen nooit voor eender welke doelen gebruikt worden dan bij verslaggeving naar de huisarts of specialist. 

 

Wat na u dieetconsultatie? 

 

Graag informeer ik u dat ik een dossier van u heb bijgehouden met uw naam-, adres-, medicatie-, gewicht- en voedingsgegevens. 

 

Om in regel te zijn met de nieuwe GDPR-regelgeving (privacywetgeving) is het belangrijk om te weten dat deze persoonsgegevens worden bijgehouden in het gebruikte programma. 

Als u graag heeft dat deze gegevens ter aller tijden aanwezig blijven voor een eventuele toekomstige consultatie, hoeft u niets te doen. 

Heeft u echter liever dat deze gegevens gewist worden? Stuur dan gerust een email naar info@stephaniesion.be met als onderwerp ‘Wis dossier’. 

 

Waarom dient u deze gegevens te verstrekken? 

 

Als diëtiste heb ik deze persoonsgegevens nodig voor het opstellen van uw persoonlijk voedingsadvies. 

In sommige gevallen gaat het om ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’. 

Deze gegevens worden enkel gevraagd indien dit noodzakelijk is voor uw behandeling. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. 

 

Worden deze gegevens gedeeld? 

 

Uw persoonsgegevens worden enkel met uw instemming gedeeld met andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (bijvoorbeeld bij het rapporteren naar uw huisarts, gynaecoloog, …) 

 

Inzage, correctie en verwijdering van gegevens. 

 

Als cliënt hebt u het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. U kunt hiervoor een verzoek sturen naar info@stephaniesion.be

 

Zijn uw gegevens goed beveiligd? 

 

Als diëtiste neem ik de bescherming van uw gegevens ernstig en neem ik passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. 

Heeft u desondanks de indruk dat uw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, onjuist bewaard worden of zonder toestemming worden verwerkt of gedeeld, stuur dan gerust een email naar info@stephaniesion.be.